Najczęściej zadawane pytania

Jakie wymagania muszę spełniać, aby ubiegać się o pracę w Vista HR?

  • Nasi pracownicy muszą spełniać specyficzne wymagania dla danego zawodu, a także cechować się pracowitością, kulturą osobistą i doświadczeniem. Wszelkich informacji można dowiedzieć się telefonicznie lub podczas odwiedzin w naszym biurze.

Czy muszę bardzo dobrze znać język niemiecki?

  • Znajomość języka jest atutem, najczęściej poziom komunikatywny jest wystarczający, jeśli klient ma wymagania dotyczące znajomości języka to już na początku rekrutacji informujemy o tym kandydatów.

Czy za znalezienie pracy w Państwa firmie jestem zobowiązany do pokrycia jakichkolwiek kosztów?

  • Absolutnie nie, rekrutacja w naszej firmie jest darmowa i nie pobieramy żadnych opłat od kandydatów.

Czy ponoszę koszty mieszkania za granicą? Czy płacę za przejazd i poruszanie się na miejscu?

  • Pracownik nie ponosi kosztów zakwaterowania, natomiast samodzielnie pokrywa koszty wyjazdu po zakończeniu kontraktu.

Czy wynagrodzenie wypłacane jest w euro czy w polskiej walucie?

  • Pracownik decyduje samodzielnie o tym w jakiej walucie otrzyma swoje wynagrodzenie, my jako firma elastycznie dostosowujemy się do wybranej przez pracownika opcji wypłaty wynagrodzenia.

Na jak długo mogę wyjechać?

  • Standardowy okres pobytu to 2 miesiące, aczkolwiek jest możliwość skrócenia lub wydłużenia tego okresu.

Co muszę zabrać na wyjazd?

  • Na wyjazd należy zabrać ze sobą dokument tożsamości i rzeczy osobiste w ilości dostosowanej do długości pobytu. Ważne jest zabranie ze sobą naładowanego telefonu komórkowego z aktywną kartą i usługą roaming na wypadek potrzeby kontaktu z firmą. Szczegółowe informacje dotyczące oferty wyjazdu wraz z regulaminem otrzymają Państwo bezpośrednio przed wyjazdem.

korzystanie ze strony oznacza zgodę na pliki cookies - więcej informacji: polityka prywatności